İstanbul’un özellikle sarayların olduğu bölgenin su ihtiyacını karşılamak üzere yapılan sarnıç, özellikle içerisinde bulunan sütunlar ve medusa başları ile ünlüdür. Su, ışıklar, sütunların konumu ve görsellikle insanları kendine hayran bırakan Yerebatan Sarnıcı bugün müze ve bir çok etkinliğin yapıldığı mekan olarak ziyarete açıktır.
2-Galata Kulesi
İstanbul sülietine baktığımızda göze ilk çarpan simgelerden olan Galata Kulesi, tarihi yarımadayı, İstanbul Boğazını gören mükemmel manzarası ile Cenevizliler, Bizans, ve Osmanlı geçmişine tanıklık etmiş bir yapı olarak günümüze kadar gelmiştir. Günümüzde Cafe, Bar ve Rastaurant olmakla birlikte görsel bir müze gibi ziyarete de açıktır.
3-Topkapı Sarayı
700 Yıllık Osmanlı İmparatorluğunun bir çok sırrının ve geçmişinin izlerini taşıyan, uzun yıllar devletin merkezi olarak kullandığı Topkapı Sarayı, Sarayburnundan İstanbul’un neredeyse tümüne hakim bir konumdadır. Padişahların, Sultanların ve Şehzadelerin yaşadığı yer olması yanı sıra Harem, Hazine gibi özel alanlara da ev sahipliği yapmıştır.
4- İstanbul Arkeoloji Müzesi
Dünya’nın ilk aşk şiirinden tutun da Büyük İskernder’in lahitine kadar dünya geçmişine ait bir çok eserin toplandığı İstanbul Arkeoloji Müzesi sadece Anadolu’nun değil dünyanın geçmişinden çok önemli eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Her yaştan insanın ilgisini çekebilecek zengin bir koleksiyona sahiptir 5-Pierre Loti Tepesi
Çok uzun yıllardır kahvehane olarak işletilen mekan Fransız yazarın mekana müdavim olması ile ün kazanmış. İstanbul’un ve Haliç’in çok özel bir bakış açısı ile görülebildiği tepeye teleferikle de çıkılabiliyor. Feshane ve Eyüp Sultan Camisine çok yakın bir konumda. 6-Miniatürk
Türkiye’de bulunan çoğrafi ve tarihi yapıların yanı sıra ve Dünya’da Türklerin iz bıraktığı yapıların da minyatürlerinin kocaman açık bir alanda sergilenmesinden oluşan Miniatürk kısa sürede kocaman bir Türkiye turu yaşatacak size. Haliç kıyısında yer alan açık hava müzesi Miniatürk, her yaştan insanın ilgisini çeken bir müze. 7- Atatürk Arboretumu
Atatürk Arboretumu, İstanbul Bahçeköy’de yer alan Belgrad Ormanı yanında yer alan İstanbul Üniversitesi’nin bilimsel araştırma ve gözlem amacıyla uzun emekler ile oluşturduğu mükemmel bir doğa müzesidir. Canlı çeşitliliğinin doğasına uygun olarak yetiştirildiği ve geliştirildiği arboretum, özellikle İstanbul’da sonbaharın tadını çıkartmak için birebirdir. 8- Çemberlitaş Sütunu
Konstantin Roma’daki Apollon tapınağından söktürdüğü 57 metre uzunluğundaki Apollon Sütununu, Forum Konstantin adı verilen meydana yani bugünkü yerine M.S. 300 yılında kendi onuruna diktirmiştir. Rivayete göre Çemberlitaş’ın altına yapıldığı sıralarda Hz. İsa’nın mezarından yani Kudüs’ten getirilen bazı eşyaların konulmuştur.
9- Rahmi Koç Müzesi
İstanbul’un en büyük müzelerinden olan Rahmi Koç Müzesinde Sanayi ve Mekanik ile ilgili geçmişten günümüze bir çok eser sergilenerek bilim, araştırma ve genel kültür olarak bir çok insanın geçmişine ve geleceğine ışık tutmaktadır. Eski otomobiller, gerçek bir denizaltı, gerçek bir şehir hatları vapuru ve bir çok mekanik aletin ayrıntılı bir şekilde anlatıldığı müzenin ilk adımları, Rahmi Koç’un çocukluğunda Almanyadan gelen oyuncak bir trenle başlıyor.
10- Ayasofya Cami Müzesi
İstanbul’un ve Türkiye’nin simgelerinden olan Ayasofya’nın geçmişi Bizans günlerine Constantin’e dayanmaktadır. İstanbul’un fethi sonrasında ilk cuma namazının da kılındığı yer Ayasofya’dır. Cami’ye dönüştürülmüştür ancak, şimdilerde müze olarak ziyaret edilmektedir.
Bu haber 686 defa incelenmiştir.
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan köşe yazıları veya haberlerin tüm hakları İstanbulBurada.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Haberler Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır. Yayınlanan haber ve fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması önceden yazılı izin gerektirir.
Yeni sosyal güvenlik tasarısı hakkında ne düşünüyorsunuz?